1939. június


1939. június 23. péntek


Mindent a háborúért!

Hermann Göring a Reichstag elnöke a Birodalmi Védelmi Tanácsnak beterjeszti az ország háború esetén történő teljes mobilizációjának a tervét.

Walther Funk, német gazdasági miniszter a jövőbeli hadifoglyok kényszermunkásként történő dolgoztatását javasolja.

Heinrich Himmler az SS vezetője szintén kényszermunkára ajánlja fel a koncentrációs táborokban fogvatartottakat.


1939. június 26. hétfő


A Gestapo elrendeli, hogy minden olyan cseh állampolgárt koncentrációs táborba kell zárni, aki munkára alkalmatlan, vagy politikailag aktív, vagy németellenes érzületű.


1939. június 28. szerda


Megalakul a Brit Női Kisegítő Légierő (British Womens Auxiliary Air Force – WAAF)


1939. június 30. péntek


Az Egyesült Államok Tengerészgyalogsága (US Marine Corps) jelentése szerint teljes létszáma 17.432 fő, amiből 1.380 fő tiszt és 16.052 fő tiszthelyettes és legénységi állományú.

amerikai tengerészgyalogság lobogó

Az amerikai tengerészgyalogság 1775. november 10-én alakult és egyike a hét amerikai fegyveres erőnek. Feladata szárazföldi hadműveletek végrehajtása a tenger irányából, szorosan együttműködve a haditengerészettel (US Navy).

1775-ben, a Függetlenségi Háború idején Captain Samuel Nicholas (Kapitány) a Második Kontinentális Kongresszus megbízásából állította fel az első két haditengerészeti gyalogos zászlóaljat. A haderőt akkor még Kontinentális Tengerészgyalogságnak hívták. Azóta a tengerészgyalogosok harcoltak valamennyi háborúban, amiben az Egyesült Államok részt vett. Jelmondatuk „Semper Fidelis”, vagyis Mindig Hűséges.

Mostani létszámuk békeidős létszám és idejük nagy részét tengeri partraszállási hadgyakorlatokkal töltik.


Oldalak: 1 2 3